Vanvidskørsel endte i hus i Nykøbing Sj.
Lørdag 09. september 2006

En psykisk syg mand på 36 år fra Nykøbing Sj. bragte lørdag eftermiddag flere mennesker i fare på Øster Lyngvej og i Linde Allé.
Manden havde angiveligt fået acetone i øjnene hos en ven på Birkevej på Øster Lyng.
Han blev så panikslagen, at han ikke kunne vente på, at vennen skulle køre ham på skadestuen og derfor snuppede han vennens blå Golf Polo og kørte i høj fart ind ad Øster Lyngvej, hvor han slingrede fra side til side og lige før Lind Allé kom han over i den forkerte side af vejen, hvor han strejfede en ung mor, som gik med sit lille barn i barnevognen.
Chokeret kunne hun og andre på gaden se bilisten køre op over fortovet og med kurs direkte mod et af de små huse i Linde Allé. Han ramte først en betontrappe, som han rev med under bilen, som endte med fronten mod husmuren.
Bilen brød i brand, men en tililende bilist tømte en stor pulverslukker mod bilen, som fik knust forpartiet, så begge airbags udløste.
Føreren slap med nogle knubs, men stak af fra ulykken råbende og skrigen. Falckpersonalet fik fat i manden og fik ham anbragt i ambulancen, hvor han fortsatte med høje tilråb. Sygeplejersken fra Akutbilen fik givet ham noget beroligende, inden han blev kørt til Holbæk Sygehus til yderligere behandling.

Det var et stort held, at ikke mange flere kom til skade.

Holbæk Politi optog rapport på stedet, hvor flere vidner skulle afhøres.

Indsatsleder Paw Pedersen, Nykøbing-Rørvig Brandvæsen og indsatsleder Mike Larsen, Falck sammen med politiet fra Holbæk ved ulykkesbilen i Linde Allé

Den blå Polo ramte først stentrappen inden den havnede direkte mod husmuren, hvor bilen brød i brand.

Fotos: John Olsen • www.photodan.dk