Taxichauffør forfulgte postrøverne fra Asnæs
Onsdag 31. marts 2004 - opdateret 02. april 2004

To maskerede og bevæbnede røvere på 19 og 21 år iført hvide overtræksdragter truede sig onsdag ved 17-tiden til et udbytte på kr. 273.950 på postkontoret / BG bank i Asnæs Centret.

En taxichauffør og hans kone stod på p-pladsen, da røverne i høj fart kom kørende ind på pladsen. De så de løb ind på postkontoret og var straks klar over, at der var noget galt. Taxichaufføren var hurtig i sin beslutning. Han løb over til sin bil og kørte ned på hovedgaden og var parat til at følge efter røverne, som kort tid efter i høj fart kom kørende ned ad bakken og svingede til højre og lidt senere til venstre ud ad Vestervangen. Farten var høj og kort før Kronborg gik det også galt for røverne, som flygtede i en stålen VW Golf. Flugtbilen endte på taget midt på landevejen. Taxichaufføren løb over til den forulykkede bil for at se om røverne var i live. Den ene sprang ud og satte kursen over mod taxichaufførens bil for at flygte videre i den, men chaufføren var hurtigst og sprang ind i bilen og satte den i bakgear alt imens røveren hang på siden af døren. Han måtte efter ca. 50 meter give slip og landede på asfalten. Flere kom til og de tililende sikrede, at røverne blev på stedet indtil politet kom frem for at anholde dem.

Både pengene, pistol og patroner blev fundet i nærheden af den forulykkede bil.

Om den farlige situation fortalte taxichaufføren, at han ville gøre det igen - selvom det var med livet som indsats. Han og hans kone udtrykke sammenstem-mende, at de ikke kunne acceptere sådanne røverier. Nu er der kun tilbage at få erstattet den smadrede fordør, som blev bukket den forkerte vej. Han blev lovet af politiet, at BG-bankens forsikring ville dække.

Begge blev torsdag i et grundlovsforhør i Nykøbing Sj. varetægtsfængslet til den 27. april. Dommeren i Nykøbing Sj. nedlagde referatforbud af hensyn til sagens videre efterforskning.

En af de anholdte køres væk af politiet
 blev fundet ved bilen
Udbyttet på kr. 273.950 blev fundet i en rygsæk
Falck behandlede de tilskadekomne på ulykkesstedet
Falck sendte lægeambulance og ambulance til BG i Asnæs
Røverne var iført de hvide overtræksdragter, som ligger foran bilen. Her finder politiet rygsækken med pengesedlerne
Røverne havde trykket pistolen ned i græsset på skrænten ved siden af bilen
Den smadrede dør på taxichaufførens bil
Fotos: John Olsen • www.photodan.dk