Ammunitionsrydningstjenesten i Nykøbing Sj.
Mandag 15 januar 2007
Den store Mercedes blev sikkert anbragt ved garagen, så afstanden var kort med at få bomben i sikkerhed i specialbeholderen på traileren.
Der skal en påklæder til for at få udstyret spændt rigtigt fast inden aktionen går i gang.

Politiet i Nykøbing Sj. fik anmeldelse om en bombelignende genstand i hækken ved Nyledsbakken 2 i Nykøbing Sj. Politiet oplyste at bomben var lidt mindre end en håndbold indhyldet med brun malertape og en mørk plet foroven. Formentlig en fuser.

Bomben blev forsigtigt af Politiet transporteret til politiets garage i Havnegade og

Ammunitionsrydningstjenesten fra Forsvaret - i praksis EOD kom med udrykning til politistationen i Nykøbing Sj. omkring 16-tiden.

Havnegade blev afspærret for gennemkørsel. Falck var tilkaldt med Ambulance og Odsherred Brandvæsen var klar med slukningsmateriel, hvis der blev behov for det.

Det tog lidt tid med at få ammunitionsrydderen klædt på med det omfattende sikkerhedsudstyr, men derefter var det en mere rutinemæssig indsats med at få bomben sikkert ombord i specialbeholderen, som er anbragt på traileren.

Herefter gik turen mod Næstved, hvor der var fundet 8 større krysantemumbomber i affaldsdyngerne hos Ragn Sell i Næstved.

Falck indgik med en ambulance i sikkerhedsproceduren, men heldigvis blev der ikke brug for den.
Fotos: John Olsen • www.photodan.dk

Inden brandmanskabet fra Odsherred Brandvæsen pakkede sammen blev der lige tid til en rundvisning i EOD bilen fra Forsvaret.

Ammunitionsrydningstjenesten oplyser tirsdag, at der er tale om en ufarlig attrapbombe.