Prinsesse Benedikte indvier "Baeshøjgård" i Vig
Mandag 08.november 2004
91 årige Ella Lynggaard Boll, tidligere "øgården" i Gelstrup hilser på Prinsesse Benedikte
Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte ankom til OK-Centret "Baeshøjgård" i Vig i Odsherred kl.12,00, hvor hun klippede snoren til det nye plejecenter. Til venstre formanden for Ok-Fonden, borgmester Hans Møller Olsen, direktør i OK-Fonden, Michael Brostrøm og centerleder Gunvor Hector.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte ankom til OK-Centret "Baeshøjgård" i Vig i Odsherred kl.12,00, hvor hun klippede snoren til det nye plejecenter. Til venstre formanden for Ok-Fonden, folketingsmedlem Else Winther Andersen, borgmester Hans Møller Olsen, direktør i OK-Fonden, Michael Brostrøm og centerleder Gunvor Hector.

Det blev en stor festdag for både OK-Fonden, beboerne og personalet på OK-Centret "Baeshøjgård" i Vig, da Hendes Kongelige Højhed og protektor for OK-Fonden, Prinsesse Benedikte klippede den røde snor og indviede det dejlige og supermoderne plejecenter. Der var mødt mange børn og voksne op med små dannebrogsflag og Nykøbing Stadsorkester slog tonerne an foran centret.

Den 94 årige Johannes Olsen, tog i mod i indgangspartiet med en flot buket blomster og bød velkommen til OK-Centret, som han har lagt jord til.

Borgmester Hans Møller Olsen bød velkommen og takkede alle håndværkere, rådgivere, medarbejdere, politikere og OK-Fonden for det flotte resultat. Han ønskede også de ældre medborgere til lykke med de nye faciliteter. - Jeg er sikker på, at dette center kan danne en god ramme om livet, når vi ikke længere kan tage vare på os selv. Et udsagn der var stor enighed om.

Der var også taler af formanden for OK-Fonden, folketingsmedlem Else Winther Andersen, formand for socialudvalget i Trundholm kommune, Gitte Nikolaisen, formand for Kulturudvalget i Trundholm kommune, Ib Rasmussen, og forstander Gunvor Hector, som også sluttede med en stor tak for gaverne og til talerne.

Den nye køkkenchef og kok, Jan Bauerfeind havde sammen med personalet komponeret en meget lækker frokostbuffet med en Terrin af kammuslinger bagt med Serrano skinke med confit af blommetomater, Terrin af kanin og foie gras på marineret grønt, Indbagt confit af perlehøne, Små spinattærter med mousse af hjemmerøget laks, Danske lammekroner med sauté af kantareller og sensommerbær, Langtidsbagt vildsvinekølle med bagte rodfrugter, Små citrontærter med syltede skovbær, Franske og Italienske oste med hjemmebagt brød.

Efter den dejlige frokost var Prinsesse Benedikte på en rundvisning, hvor hun gik en tur gennem centret frem til det flotte varmtvandsbassin, som ligger i den sydlige ende af centret. Herefter gik turen til den 84 årige Ebba Larsen, som stolt viste sin bolig frem for prinsessen, som interesserede sig meget for detaljerne i indretningen og spurgte om Ebba Larsens liv og tilhørsforhold til området. Prinsessen var også ude på terrassen for at nye udsigten til de grønne områder. Ebba Larsen kunne ikke skjule sin glæde over at vise hendes hjem frem for prinsessen, som også benyttede lejligheden til at hilse på de andre beboere og personalet i bygningen.

 

En stolt Johannes Olsen bød velkommen med en flot buket blomster. OK-Centret er opført på Johannes Olsens mark.

Den nye køkkenchef og kok, Jan Bauerfeind ved et af buffetbordene med de mange lækkerier.

På vej til rundvisningen lagde Prinsesse Benedikte vejen forbi det lange bord og hilste på nogle af beboerne, og denne glade dame, 91 årige Ella Lynggaard Boll, slog hænderne sammen i begejstring og sagde til prinsessen, at hun var altså så smuk. Centerleder Gunvor Hector ser smilende til i baggrunden.

En af de mange flotte hatte, som flere af beboerne havde iklædt sig i anledning af festdagen
Forstander Gunvor Hector
Det store varmtvandsbassin er prinsessen meget begejstret for
Forstander Gunvor Hector modtog Trundholm kommune og Ældrerådets indvielsesgave - et oliemaleri af John Esborg.
Den 84 årige Ebba Larsen viser sin bolig frem for Prinsesse Benedikte

Prinsesse Benedikte vinker farvel med tak for en spændende dag i Trundholm kommune

Prinsesse Benedikte og forstander Gunvor Hector beundrer byggeriet
Fotos: John Olsen / photodan